Regisztráció adatbázisunkba


 

Ügynökségünk - a CastTeam casting stúdió - csak minőségi, igényes megrendelőkkel dolgozik, így ennek megfelelően mi is igényes, képzett szereplőket közvetítünk feléjük - minden korosztályból.

(Ez azt jelenti, hogy nálunk nincsenek 2-3 ezer forintot gázsik, vagy egész napra szóló statisztálások/szereplések 4 ezer forintért, viszont el is várják megrendelőink a jó munkamorált és a megfelelő külső/belső megjelenést, hozzáállást, felkészültséget.)

 

Megrendelőink 3 módon castingolnak nálunk:

1. regisztrált tagjaink képei közül válogatnak a digitális adatbázisból, és a számunkra megfelelő személyeket behívják személyes meghallgatásra.

2. regisztrált tagjainknak küldünk ki elektronikus levelet (e-mailt) az adott munka feltételeiről, körülményeiről, és akinek megfelel a lehetőség, aktuális fényképeivel és elérhetőségével jelentkezik a megrendelő által megadott e-mail címen, és ezekből a beérkezett jelentkezésekből válogat megrendelőnk.

3. nyíltan kiírjuk közösségi oldalunkra a felhívást, melyre a 2. pont szerint tudnak jelentkezni regisztrált és nem regisztrált tagjaink/követőink is.*

 

A megrendelők egyénenként döntik el, hogy ők melyik módon szeretnének castingolni, mi az ő igényeik szerint hajtjuk végre a castingot.
Épp ezért érdemes regisztrált tagjainknak is követni minket a Facebook-on, hogy minden felhívásról értesüljenek ők is.
(Kattints az ikonra, vagy keress rá a CastTeam casting stúdióra a Facebook-on! Az oldal kedvelése után a Tetszik felirat melletti nyílra kattintva legördül egy menü, itt kattints az "Értesítést kérek" lehetőségre, így kis piros bolygó jelzi majd Neked, ha valamit közzéteszünk.)

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

*Nyílt kiírású castingjainkra érkezett jelentkezések nem kerülnek be adatbázisunkba még akkor sem, ha dolgozunk valakivel az adott projektben. A nyílt castingok csak arra az egy adott munkára vonatkoznak, a munka végeztével töröljük a teljes jelentkezési anyagot.

 

Az adatbázisba regisztrálni a következőképp lehet:

- küldd el e-mail címünkre szakmai végzettséged hivatalos dokumentumának másolatát (csak a lent felsorolt szakmákkal kapcsolatban, egyéb végzettség számunkra irreleváns),

- küldj 1 db igazolványkép stílusú képet (azaz nem retusált, nem photoshop-olt, nem beállított, teljesen szemből készült álló formátumú arcképet)

- küldj 1 db álló, egész alakot megmutató casting-képet (azaz nem pózolós, nem retusált, nem művészi, hanem szemből készült, teljes alakot megmutató, álló formátumú képet).

Mindkét kép egyszínű háttér előtt készített, szépen bevilágított, profi fotó legyen! Ezen felül küldhetsz referencia anyagot is maximum 5 kép erejéig, melyek felbontása ne haladja meg a 800x1200 pixelt, továbbá hangmintát csak linken, hivatkozásként kérünk! Videófelvételeket, filmeket nem fogadunk, és nem is tárolunk, ezekről linkeket sem kérünk!

- írd meg a következő adatokat (és csak ezeket) az e-mailben (És ne csatolt fájlokban!)

-- név

-- születési év

-- telefonszám

-- szakmai végzettség megszerzésének dátuma, iskola megnevezése

-- testmagasság

(Minden más adatot akkor kérünk, ha egy megrendelő képed/hangod alapján szeretne még plusz információkat.)

 

Akik jelentkezhetnek adatbázisunkba:

- képzett színész

- képzett színész II

- képzett szinkronszínész

- képzett előadóművész

- képzett modell/manöken (csak elismert iskolákból)

- képzett/felkészített háttér- és amatőr szereplő (statisztaiskola.hu, CastTeam casting tréning kurzusait végzettek)

- képzett hostessek, hostok

- képzett műsorvezetők, speakerek

 

A fent felsorolt személyek regisztrációja ingyenes, amennyiben a képzettségük megrendelőink számára elfogadható iskolából származik és jelentkezésüket a fent leírtak szerint hibátlanul küldik el.

 

 

Képzettség nélküli, amatőr szereplők és statiszták számára csak alkalmanként nyitjuk meg az adatbázist, regisztrálni nekik csak az itt meghirdetett időpontban lehet, csak személyesen, és számukra a regisztrációs folyamat költsége 2500.- forint, mely fedezi a fotózás, az adatrögzítés és az adatbázis kezelés költségeit.

2017-ben az adatbázis bővítését a következő időpontban tartjuk:

 

Jelenleg nincs regisztrációs időpont kiírva, kérjük, nézz vissza oldalunkra később! 

 

Csak megbízható, ápolt, lelkes jelentkezőket várunk 3-99 éves korig!

 

Gyorsítja a regisztrációt, ha honlapunkról az adatlapot letöltve, kinyomtatva, kitöltve hozod magaddal.

 

Adatlap letöltése

 

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

 

 

Fontos tudnivalók regisztráció előtt:

Mivel nagyon sok kérdést kapunk a témában, illetve többször ér minket "támadás" a munkák gyakoriságával, vagy a regdíjjal kapcsolatban, fontosnak tartjuk, hogy mielőtt eljön valaki ügynökségünkhöz regisztrálni, legyen tisztában az alábbi tényekkel, információkkal.

 

Az első, és legfontosabb dolog megérteni, hogy a castingügynökségek, statisztaszervező, és modellközvetítő ügynökségek NEM munkaközvetítő irodák.
Nem közvetítünk állást, nincs folyamatos megélhetést biztosító munka az ügynökségeknél, sőt: NEM az ügynökségek adják a szerepeket, hanem mindig egy külső megrendelő jelentkezik egy-egy igénnyel, és keresi meg magának az adatbázisban a számára éppen megfelelő szereplőt/szereplőket. 
Ezt azért tartjuk fontosnak előre közölni, mert sokan abban a tévhitben keresnek fel ügynökségeket (így minket is), hogy azonnal folyamatos munkát kapjanak.

 

A castingügynökségek nem tudnak munkát adni, ők csak egy "találkozópontot" képviselnek szerepelni vágyók és szereplőket kereső produkciók között.

 

Az ügynökségek adatbázist tartanak nyilván azoknak az embereknek a fényképeivel, adataival, akik lehetőséget szeretnének adni maguknak arra, hogy különböző produkciók illetékes szakemberei (producerek, rendezők, gyártásvezetők, fotósok, divattervezők, és reklámszakemberek) megtalálhassák őket, és ezt az adatbázist bocsátjuk rendelkezésére minden egyes szereplőt kereső megrendelőnknek.
Ha eljössz hozzánk, akkor Te minket arra kérsz fel, hogy a megrendelők elvárása szerinti fényképeket készítsünk rólad, az adataidat, és a rólad készült fényképeket rendszerezzük, nyilvántartsuk, kezeljük, és a megrendelőknek megmutassuk, kiválasztásod esetén pedig Téged értesítsünk.
A regisztrációs díjat ezért, azaz a regisztrációs munkálatokért és az adatbázis kezeléséért fizeted ki, ha úgy döntesz, hogy regisztrálsz. 
(Azaz a regisztrációs díjnak semmi köze nincs a forgatásokhoz, fotózásokhoz, a regisztrációs díjnak az adatbázishoz van köze.)

 

 

A második legfontosabb dolog, hogy tudd, a konkrét munkát mindig a megrendelő adja.
Minden esetben a megrendelők válogatnak, és ők döntik el, hogy kivel szeretnének szerződni az adott produkcióra. Azt pedig előre ebben a szakmában soha nem lehet tudni, hogy majd milyen megrendelő fog minket megkeresni, és épp milyen karaktert fog keresni.

Ráadásul sokszor a megrendelő sem szabadon válogat, nem a számára szimpatikus arcokkal kell, hogy dolgozzon, hanem azokkal, akik az adott művészeti koncepcióba illenek.
(Magyarul ha a forgatókönyv szerint vörös duci lány kell a jelenetbe, nem választhat ki magas, vékony barna lányt.)

Lehet, hogy valakit már másnap kiválaszt egy producer, vagy fotós, de az is lehet, hogy hónapokig sem fogja senki a produkciójába illőnek találni.
Épp ezért soha nem szabad azt ígérni senkinek, hogy biztos, hogy lesz munkája. Fontosnak tartjuk, hogy ezzel mindenki legyen tisztába, aki hozzánk be szeretne regisztrálni!

 

Ilyenkor szoktuk kapni a következő jellemző kérdést, hogy akkor legalább azt mondjuk meg, hogy milyen gyakran van nálunk munka?

Erre az a válasz, hogy hetente keresnek meg újabb, és újabb igényekkel megrendelők, akár havi 8-10 megkeresés is érkezhet, de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes nálunk regisztrált tagnak lesz is minden hónapban munkája.

Ez egyszerű nyelven lefordítva azt jelenti, hogy ha valakinek valamilyen szereplő kell, belenéz az adatbázisba, és ha talál megfelelő embert, akkor vele fog dolgozni.
Ha nem talál, akkor pedig tovább keres.

Van, akit havonta kiválasztanak egy-egy munkára, egyik hónapban szerelmes feleséget alakít, a másikban bevásárló anyukát, a harmadikban étteremben egy társaság tagja, és van aki 1 éve nem került egyik megrendelő által sem kiválasztásra.

Sajnos egyáltalán nem lehet tudni, hogy kit választanak majd ki, és kit nem.

Nincsenek "kedvenc" vagy "sikeresebb" típusok, ugyanúgy kerestek és választottak ki már nálunk vékony, szakállas, hajléktalanra emlékeztető kinézetű férfiakat egy videokliphez, mint idős, kedves nagymama karaktereket reklámfilmbe, vagy csinos fiatal férfiakat és nőket kiemelt szereplőnek.
Szintén keresik a teljesen átlagos, kissé pocakosodó középkorú férfiakat, vagy az enyhén molett negyven év feletti nőket is.
Vörös, szeplős fiatalokat, vagy szexi "dögös" szőke lányokat is kértek már tőlünk, de "doktor", "üzletember", vagy "hentes" karaktert ugyanígy.

 

Általánosságban elmondható, hogy minél természetesebb valaki, annál könnyebben "használható", és minél több a változtatás és "művi" dolog rajta, annál nehezebb őt "formálni".
/Azaz, ha valakinek épített műkörme van, hidrogénnel kiszívott hajszíne, kiszedett szemöldöke, biztos, hogy a középkori filmekből már eleve kizárt, de ugyanígy be van határolva a mai reklámfelvételeken is. 
A produkciók szeretik magukra alakítani a természetes karaktereket sminkkel, frizurával, öltözettel, így leginkább a számukra megfelelő "alapanyagot" keresik, nem a már "felturbózott", meghatározó megjelenést. Azonban hogy a természetesből szőkét, barnát, vöröset, vagy őszt, esetleg kopaszt keresnek-e, vagy vékony, normál, vagy duci testalkatút, fiatalt, vagy időset, magasat, vagy alacsonyt.. soha nem lehet tudni./

 

A fentiekből adódóan következik, hogy mindenki ugyanolyan eséllyel lehet szereplő, nincsenek "kedvelt" típusok, és soha nem lehet tudni, kit fognak keresni holnap, vagy fél év múlva, így azt sem, kinek lesz munkája, mikor, és mennyi.

 

Kérjük, hogy csak a fentiek figyelembevételével, ezeket elfogadva jelentkezzen az adatbázisunkba az, aki meg szeretné adni önmagának a lehetőséget arra, hogy megtalálhassa nálunk egy produkció!

 

Mi örülünk minden új jelentkezőnek, mert a megrendelők is örülnek minden új, még nem "elhasznált", ápolt arcnak, de felelőtlenül ígérgetni nekik sem tudunk, és nem is akarunk.

 

FONTOS KÖZLEMÉNY!

Tudomásunkra jutott, hogy ügynökségünkre hivatkozva castingokat és regisztrációkat szerveznek számunkra ismeretlen személyek az ország különböző pontjain.
Ezúton tesszük közzé, hogy a CastTeam modell- és statisztaszervező stúdió nevében CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a honlapon fényképpel megnevezett munkatársak szervezhetnek castingot.

Regisztrációt pedig csak és kizárólag a honlapunkon előre meghirdetett időpontban és helyszínen tartunk.
Minden más helyszín és személy tőlünk független, az ott zajló dolgokért ügynökségünk semmilyen felelősséget nem vállal.

Budapest, 2011. július 23.