Castingokra és forgatásokra felkészítő tréning


Ügynökségünk vezetőjével beszélgettek a rádióban.

A riport meghallgatásához katt ide:

rádió riport a statiszták felkészítéséről

 

A kurzusról:

 

1992 óta, immár 27 éve foglalkozunk a szereplésre vágyó amatőrök felkészítésével és elindításával a filmes- televíziós- és reklámvilág felé. Azonban mint minden, ez az iparág is óriási változáson esett át az elmúlt évek/évtizedek alatt, leginkább a kereskedelmi televíziózás robbanásszerű megjelenésével.

Míg régebben az amatőrök csak a tömeget alkothatták egy-egy produkcióban, ma már sokszor a szöveges szerepekre is közülük válogatnak a megrendelők.

A statiszta munka egyre szélesebb körben lett népszerű, azonban ez magával hozta a szakma "felhígulását" is.

Elárasztották a stúdiókat, ügynökségeket a képzetlen, gyakorlatlan amatőrök, aminek előnye ugyan, hogy rengeteg új karakterrel bővültek az adatbázisok, a megrendelőknek azonban sokszor gondjuk akad a sok "önjelölt tehetséggel".

Sokan elvéreznek már a castingokon is, a casting nélküli forgatásokon pedig plusz munkát (leállást, ismétlést) okoznak a stábnak a nem megfelelően felkészült, rutintalan emberek, akikkel ha gond van, akkor legközelebb már nem is szívesen fognak forgatni.

Más esetekben pedig a szereplésre vágyó jelölt ott áll tanácstalanul: hogyan, merre tovább?

Jelentkezett egy televíziós felhívásra, esetleg be is került egy jelenetbe, de azóta nem történt semmi.

Nem tudja, merre induljon tovább, nincsenek kapcsolatai, és fogalma sincs, melyik önmagát hirdető ügynökség igazi, és melyik az, amelyik csak a regisztrációs díjakból él.

Rendező és producer partnereinkkel közösen kidolgozott casting tréningünk segíti a kezdő szereplők, statiszták elindulását egy válogatott ügynökséglistával éppúgy, mint ahogy a forgatócsoportok és castingdirectorok munkáját is segítjük a castingokon és forgatásokon már felkészülten megjelenő szereplőkkel.

 

A kurzus 3x3 órás foglalkozásból áll, melyen megismerkednek, és elsajátítják hallgatóink a castingokon szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat. (Mit és hogyan mondj egy bemutatkozáson, mire kíváncsi a megrendelő, és mire nem, mit várnak el tőled, amikor egy szöveget kell hitelesen előadnod, milyen öltözékben érkezz egy-egy castingra, stb.) Továbbá egy sor olyan szakmai információt ismerhetnek meg tanulóink, melyek alapvetően fontosak a statiszta munkák során, és feltétlenül szükségesek ahhoz, ha hosszútávon dolgozni szeretnél a szakmában. (Milyen alapvető viselkedési és megjelenési/higiéniai elvárások vannak, hogyan kell viselkedni a kamera előtt, a főszereplők és a celebek közelében, mit vihetsz magaddal egy forgatásra és mit nem, mit jelent az, hogy szakmai alázat, stb., stb., stb.)

 

Azoknak, akik nem tudnak eligazodni a statisztaszervezők és modellügynökségek rengetegében, segítünk elindulni a szakmában, és átbeszéljük, kik azok, akik dolgoznak ténylegesen, és kik azok, akik valószínűleg csak a regisztrációs díj beszedéséből élnek. Melyek a megbízható, korrekt ügynökségek, ők milyen területeken tevékenykednek, milyen rendszer szerint fizetnek, stb.

 

A tréning végeztével lehetőség van a hallgatóknak ingyenesen regisztrálni a CastTeam adatbázisába is.

 

A tréning részvételi díja 25.000.- forint

 

Beiratkozás:

Minden kurzusra a beiratkozás az adott kurzus kezdőnapja előtt 1 hónappal kezdődik (vagyis a decemberi kurzusra nem lehet szeptemberben beiratkozni például), és minden kurzusra a beiratkozási lehetőség lezárul a kurzus indulása előtti hét péntekén.

A kiválasztott kurzusra való jelentkezéshez küldd el neved, mobiltelefonszámod, és a választott kurzus induló dátumát az info@castteam.hu címre! (pl.: Kovács József, 06 20 123 4567, a május 7.-én induló casting tréningre jelentkezem)
Válaszlevelünkben részletes tájékoztatót küldünk az adott kurzussal kapcsolatos további tudnivalókról.

(A tanfolyam részletes leírását statisztaiskolánk honlapján találod.)

Várjuk jelentkezésed!

 

Visszajelzések a tréningről:

statisztaiskolánk honlapján olvasható a kurzust végzett hallgatók visszajelzései: statiszta munka visszajelzések

 

Következő kurzusok indulási időpontja:

jelenleg nem indul kurzus